Eigen normeringen Windpark Delfzijl Zuid

22-12-2022
709 keer bekeken

De Raad van State stelde met haar uitspraak in de zaak over de uitbreiding van Windpark Delfzijl Zuid in juni 2021 de landelijke milieunormen buiten werking. De gemeente Delfzijl startte daarop het proces om te komen tot eigen milieunormen. De uitbreiding mag van de Raad van State nu toch doorgaan.

Het huidige Windpark Delfzijl Zuid bestaat uit 34 windturbines. Het plan is dit windpark uit te breiden met nog eens 16 windturbines.

Na de uitspraak van de Raad van State is de gemeente Delfzijl aan de slag gegaan om te komen tot eigen, lokale milieunormen. De gemeente liet een aantal onderzoeken doen. Vervolgens is er een belangenafweging gemaakt in het bestemmingsplan.

Op 12 april 2023 oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat deze eigen, lokale normen actueel en deugdelijk zijn, op zichzelf staan en op de lokale situatie zijn toegesneden. Dat betekent dat de uitbreiding van het windpark kan doorgaan. Dit heeft ook gevolgen voor windprojecten in andere gemeenten en provincies.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Bekijk ook

Cookie-instellingen