Experts en sprekers

Als provincie of gemeente sta je misschien wel voor de keuze: zelf lokale milieunormen opstellen of wachten op de nieuwe landelijk vastgestelde milieuregels? Of je bent bezig met het opstellen van die eigen, lokale milieunormen en je loopt daarbij tegen dilemma’s of vragen op. En de informatie en veel gestelde vragen op deze website geven niet de antwoorden die je zoekt.

Op die momenten heb je als provincie of gemeente misschien behoefte aan een adviesgesprek met een expert of een spreker. Iemand die zaken helder uit kan leggen aan alle betrokken ambtenaren, bestuurders en/of raads- of statenleden. De experts en sprekers van de expertpool van NP RES kunnen dan uitkomst bieden.

Kortstondig gratis inzetbaar voor advies of presentatie

Heb je kortstondig een expert of spreker nodig hebt bij een kwestie of dilemma die te maken heeft met de uitspraak van de Raad van State over milieunormering windturbines? Dan kun je een beroep doen op de expertpool. Het gaat om een of twee adviesgespreken of het geven van uitleg tijdens een informatiesessie. De expertpool van het Nationaal Programma RES betaalt de kosten daarvoor. De experts of sprekers kunnen niet via de expertpool ingezet worden voor langdurige begeleiding of het opstellen van de milieunormen zelf. Houd rekening met de benodigde tijd om de inzet van een expert of spreker te regelen. Over het algemeen duurt het minstens 2 weken nadat je de aanvraag hebt gedaan, voordat een expert of spreker daadwerkelijk voor jouw vraag inzetbaar is. De expertpool zal ook contact opnemen met de RES-coördinator van jullie regio om te kijken of er meer (buur)gemeenten met deze vragen worstelen.

Meer weten of een aanvraag indienen?

Neem contact op met de expertpool

 

Cookie-instellingen